sobota 10. listopadu 2018

Shrnutí sezóny 2018

Vítejte u historicky prvního článku na stránkách SDH Stýskaly :)


   Vzhledem k tomu, že stránky zrovna pravidelně neaktualizujeme a nepíšeme pravidelně články, rozhodli jsme se alespoň shrnout uplynulou sezónu, která nás mnohé naučila, zažili jsme při ní spoustu  zážitků a také poznali nové přátele.



   První okrskové závody, kterých jsme se v sezóně zúčastnili, se konaly v Horní Bříze. První úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, v Horní Bříze jsme se umístili na krásném druhém místě. Další závody se konaly u nás - okrskové kolo - kde se nám bohužel nedařilo. Prvně zde však běžely ženy, které si ze závodů odnesly 2. místo. Dále jsme se zúčastnili soutěže O Pohár OSH, kde jsme složili tým spolu s SDH Záluží a SDH Ledce a vybojovaly jsme 3. místo. Během sezóny proběhlo pro nás několik úspěšných a několik méně úspěšných závodů.




   Největší událostí této sezóny pro nás jednoznačně byla Oslava 105 let sboru. K této příležitosti jsme pořádali noční požární útoky, které byly obohaceny o světelné a pyrotechnické efekty. Na základě Vašich kladných ohlasů můžeme říci, že se soutěž podařila. Jsme opravdu rádi, že se Vám soutěž líbila a že jste se zúčastnili v tak hojném počtu.


   Velkým dnem pro nás byl 8. červenec. Rozhodli jsme se zúčastnit závodu v Bučí, kde se konala Západočeská hasičská liga. Byl to náš úplně první závod v této lize. Sice se vše nepovedlo, jak bychom si přáli, možná díky nervozitě, která první start doprovázela (a neméně kvůli kocovině některých členů týmu :) ) Obsadili jsme 16. místo, ale jsme rádi, že se nám povedlo útok dokončit. Byla to pro nás ohromná zkušenost, a už se těšíme na další starty v Západočeské hasičské lize.


   Velkou událostí pro nás byly také závody v Trnové. Po několika letech "tvrdé dřiny a tréninku" jsme soutěž vyhráli. Jak náš Vašek "Boss" Švíka řekl po výhře medoviny na hasičském bále: "Tuhle medovinu otevřu, až vyhrajem první místo." Musíme říct, že jsme se docela načekali a po pár letech jsme po soutěži v Trnové onu medovinu konečně otevřeli. Oslavy byly veliké, vzhledem k tomu, že se u nás konala zábava po nohejbalovém turnaji.


   Poslední okrskovou soutěží byla soutěž v Tatiné, kde jsme přebrali cenu za celkové 2. místo v okrsku Ledce. Doufáme, že naše vzestupná tendence bude v okrsku pokračovat a budeme dělat vše pro to, abysme tento výsledek příští rok ještě vylepšili. Ženy obsadily celkové 3. místo. Další zastávkou pro nás byly závody v Chlumčanech. Sice náš čas stačil až na druhou polovinu výsledkové listiny, ale čas, kterého jsme dosáhli - 18,02 je naším klubovým rekordem! 


   Dále jsme se zúčastnili Noční jízdy okrsku Ledce, kde jsme skončili na krásném druhém místě, pořádali jsme rybářské závody, pomáhali jsme při přívalovém dešti odklízet napáchané škody, zorganizovali fotbalový i nohejbalový turnaj, zúčastnili jsme se Ice cupu, na kterém jsme sice neměli úplně nejlepší výsledek, ale věříme, že příště to bude lepší... zkrátka jsme se letos nenudili.
   Posledním letošním závodem pro nás byla Poslední káď roku 2018. Oproti loňskému 8. místu jsme si mírně pohoršili na 11. místo z 24 mužstev, ale i tak se nám na této soutěži velmi líbilo a budeme se těšit na příští rok.
   Teď už jdeme sbírat síly na další sezónu. Tento rok pro nás byl ve znamení výzev, zkušeností, úspěchů (občas i zklamání). Ale věřím, že tohle vše nás posune dopředu a příští rok pro nás snad bude ještě lepším, než tenhle.




Mějte se krásně, v příští sezóně ZDAR! :)